• facebook
  • youtube
Đorđe Balašević na protestnom koncertu 1997. Beograd

Đorđe Balašević na protestnom koncertu 1997. Beograd

  • Posted on: 22/11/2016
  • By:

Đorđe Balašević – Protestni koncert 1997. Beograd

Da li ste znali da je Đorđe Balašević jednom prilikom nastupao pred više od pola miliona građana? :)Od novembra 1996. godine do februara 1997. širom Srbije su održani masovni građanski i studentski protesti protiv režima tadašnjeg predsednika Slobodana Miloševića. Kao povod su imali izbornu prevaru, odnosno odbijanje vlasti da prizna pobedu opozicionih partija, okupljenih u koaliciju Zajedno na lokalnim izborima 1996. godine. Građanski protesti trajali su 88, a studentski više od 117 dana.Tokom protesta održana je proslava Nove godine po Julijanskom kalendaru, 13. januara.Na poziv Studentskog parlamenta na Trgu slobode, Knez Mihailovoj, Terazijama i okolnim ulicama koncertu je prisustvovalo preko 500.000 građana Srbije, koji je do danas ostao najveći rok spektakl u istoriji Srbije. Na koncertu su učestvovali Đorđe Balašević, Partibrejkers, Familija, Riblja Čorba, Love Hunters, Darkwood Dub… a putem video linka građane su pozdravili Harvi Kajtel, Vanesa Redgrejv, grupa Prodigy, Sting, patrijarh Pavle, Matija Bećković…Video: Đorđe Balašević uživo na koncertu pred više od pola miliona građana, Trg republike/slobode Beograd 1997. Pesme: Neki novi klinci (protestna verzija) i Slovenska.

Zveřejnil(a) Djordje Balasevic dne 21. leden 2018

Đorđe Balašević uživo na koncertu pred više od pola miliona građana, Trg republike/slobode Beograd 1997. Pesme: Neki novi klinci (protestna verzija) i Slovenska.

Od novembra 1996. godine do februara 1997. širom Srbije su održani masovni građanski i studentski protesti protiv režima tadašnjeg predsednika Slobodana Miloševića. Kao povod su imali izbornu prevaru, odnosno odbijanje vlasti da prizna pobedu opozicionih partija, okupljenih u koaliciju Zajedno na lokalnim izborima 1996. godine. Građanski protesti trajali su 88, a studentski više od 117 dana.
Na poziv Studentskog parlamenta na Trgu slobode, Knez Mihailovoj, Terazijama i okolnim ulicama koncertu je prisustvovalo preko 500000 građana Srbije, koji je do danas ostao najveći rok spektakl u istoriji Srbije.

Na koncertu su učestvovali Đorđe Balašević, Partibrejkers, Familija, Riblja Čorba, Love Hunters, Darkwood Dub… a putem video linka građane su pozdravili Harvi Kajtel, Vanesa Redgrejv, grupa Prodigy, Sting, patrijarh Pavle, Matija Bećković…