Kategorije
Pesme za decu Poezija Poezija recitacije Tekst pesme Video

Dragomir Đorđević – MI IMAMO MAŠTU

Dragomir Đorđević – MI IMAMO MAŠTU / Video, Recitacija, Tekst pesme

MI IMAMO MAŠTU

Možemo do Rima
Možemo u Beč
Ne treba nam karta
Letimo na reč

Možemo sa krova
Možemo kroz baštu
Ne treba nam auto
Mi imamo maštu

Videćemo čuda
Doživeti svašta
Mi imamo pasoš
Ime mu je mašta

Dragomir Đorđević

Dragomir Miša Đorđević (Zemun, 11. mart 1953 – Beograd, 4. novembar 1999) bio je jedan od najdarovitijih srpskih pesnika za decu srednje generacije.

Napisao je oko dve hiljade pesama i objavio 17 knjiga poezije za najmlađe. Redovno je objavljivao svoje pesme, a povremeno i priče, u „Politici za decu“, „Zmaju“ i „Nevenu“. Bavio se i pisanjem tekstova za stripove i songova za TV serije. Mnoge od 150 njegovih pesama koje su komponovane, postale su hitovi u izvođenju Vlastimira Stojiljkovića Đuze, hora „Kolibri“, Nikole Bulatovića, Jove Radovanovića, Leontine… Jedan je od pesnika čiju poeziju i danas deca i mladi najčešće interpretiraju na smotrama recitatora. Dobitnik je nekoliko književnih nagrada i priznanja i zastupljen je u mnogim čitankama i antologijama, između ostalog i u Antologiji srpske poezije za decu Dušana Radovića. Smatra se jednim od najznačajnijih, najpopularnijih i najplodnijih pesnika svoje generacije.

PESME ZA DECU – Najlepše dečije otpevane pesme, recitacije i tekstovi pesama za decu

Foto kolaži: Bistrooki – www.balasevic.in.rs
Preuzimanje delova tekstova, tekstova u celini, fotografija i ostalog sadržaja na sajtu je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu ili fotografiji na www.balasevic.in.rs. Ispoštujte naš trud, nije teško biti fin. :)

Exit mobile version