Kategorije
Knjige Priče / Pripovetke Proza

Dušan Duško Radović – Ja nikada ne zavirujem u džepove svoga muža (Ženski razgovori)

Dušan Duško Radović – Ja nikada ne zavirujem u džepove svoga muža / ŽENSKI RAZGOVORI   / Tekst, Priče

Ja nikada ne zavirujem u džepove svoga muža

Znate šta… Ja to moram odmah da vam kažem. Ja nikad ne zavirujem u džepove svoga muža. Nikad! Ja to smatram poniženjem za ženu. Ne, hvala! Ja se tim stvarima nikad neću baviti. To su stvari u koje jedna prava žena, sa dostojanstvom, ne bi smela da dira. Ja se unapred grozim od toga što bi sve moglo da se nađe u džepu jednog muškarca.

Po mom mišljenju, žena ne bi smela da se spusti na taj nivo. Mi naše muževe nikad dovoljno ne poznajemo… Ja mislim da je tako. Mi ih ipak ne poznajemo… Da li ćemo ih bolje upoznati ako im zavirujemo u džepove? – to je pitanje. Uostalom, ja i ne želim da baš sve saznam o svom mužu. Meni to nije potrebno… Zašto?

Mogu da vam navedem samo jedan primer:

Moj muž je jednom hteo da mi pokaže rentgentski snimak pluća – nešto su sumnjali pa su mu snimali pluća. I on je hteo da mi pokaže taj snimak, valjda da se pohvali ili da me uteši da nema ništa na plućima. Međutim, ja sam odbila, nisam htela da gledam. To je, recimo, stvar koja me kod mog muža uopšte ne interesuje. A tako je i sa džepovima…

Dušan Duško Radović

Iz knjige: Dušan Radović – Ženski razgovori, Izdavač: Dosije, Beograd, 1991.

Dušan Duško Radović – PESME, PRIČE, AFORIZMI, CITATI, ZANIMLJIVOSTI…

Foto kolaži: Bistrooki – www.balasevic.in.rs
Preuzimanje delova tekstova, tekstova u celini, fotografija i ostalog sadržaja na sajtu je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu ili fotografiji na www.balasevic.in.rs. Ispoštujte naš trud, nije teško biti fin. :)

Exit mobile version