Kategorije
Citati Zanimljivosti

Đorđe Balašević o pesmi BEZDAN

Đorđe Balašević o pesmi Bezdan

– „Bezdan“? Bezdan kao šta, kakva kota?

– Priznajem da sam pokušavao da nađem drugu reč, ali je sve bilo beznadežno. Tu pevam o novoj situaciji. U „Dunji“ ona se udala, Vasa Ladački je oženio drugu koju nije voleo, onaj je doveka voleo protinu kći. Sada sumnja: da me više ne voliš?

U pesmama svi volimo da smo mangupi, mi ostavljamo. U ovim mojim godinama ljubav drugačije doživljavamo i primamo. Nema recki na revolveru, sada ti trebaju saputnici, oslonci. „Bezdan“ mi je zato vrlo draga pesma jer nosi čar novog iskustva.

(Đorđe Balašević, intervju, časopis Rock, 1986. Autor intervjua: Petar Popović)

Gibonni: – Kada je reč o pevačima, mada znam da bi bilo gotovo nemoguće, ali u nekoj specijalnoj situaciji mislim da bismo Đorđe Balašević i ja mogli da složimo pesme. Mi se ne poznajemo privatno, samo preko pesama, ali ja jako poštujem te ljude koji su izdvojeni i nezavisni od trendova. Kao Leonard Cohen, Bob Dylan, David Bowie… Đorđe Balašević je pravi majstor, a pesma Bezdan je neverovatna, kao i ceo taj album.

Foto kolaži: Bistrooki – www.balasevic.in.rs
Preuzimanje delova tekstova, tekstova u celini, fotografija i ostalog sadržaja na sajtu je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu ili fotografiji na www.balasevic.in.rs. Ispoštujte naš trud, nije teško biti fin. :)

Exit mobile version