Kategorije
Knjige Priče / Pripovetke Proza

Dušan Duško Radović – Ljubav samo može da pokvari brak (Ženski razgovori)

Dušan Duško Radović – Ljubav samo može da pokvari brak / ŽENSKI RAZGOVORI  / Tekst, Priče

Ljubav samo može da pokvari brak (Ženski razgovori)

Molim vas, možda se nećete složiti… ali, za mene prvi uslov za srećan brak je da žena ne voli svog muža. Prvo to! Zna se kad se vodi ljubav: u školi, u mladosti, dok je žena još devojka. I to je ljubav! To je lepo i to svaka žena treba da prođe. Dve-tri ljubavi, malo flerta, igranke, i to… Ali brak, izvinite!

Mnoge žene greše što mešaju brak i ljubav. To su dve stvari.

To ja nikad ne bih mešala, ljubav je ljubav, al’ brak je brak. Ako neka žena traži ljubav neka slobodno bude sigurna da je u braku neće naći. To sigurno! Ja bar ne znam takav slučaj. Bilo je da se uzmu iz ljubavi. To je bilo. Ali, čim se uzmu ljubav naglo počinje da vene, da vetri, i opet nema ljubavi.

O tome se radi.

Ljubav samo može da pokvari brak. Jer onda se žena trza i seca, nervozna je, sve je nervira… Ne može da nađe svoj mir, što je u braku naročito važno. Onda je, eto, kao ovaj slučaj, sve interesuje, hoće da vidi šta joj muž ima u džepu. A za mene, žena koja krene tim putem – tu sreće nema. Ni za nju, ni za njenog muža. A naročito za nju.

A žena koja ne voli muža, ona nema te trzavice i sekiracije. Ona je mirna, suzdržana, ima lepo ponašanje – prava žena. Nju te gluposti ne zanimaju, pošto ga, u stvari, ne voli.

Dušan Duško Radović

Iz knjige: Dušan Radović – Ženski razgovori, Izdavač: Dosije, Beograd, 1991.

Dušan Duško Radović – PESME, PRIČE, AFORIZMI, CITATI, ZANIMLJIVOSTI…

Foto kolaži: Bistrooki – www.balasevic.in.rs
Preuzimanje delova tekstova, tekstova u celini, fotografija i ostalog sadržaja na sajtu je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu ili fotografiji na www.balasevic.in.rs. Ispoštujte naš trud, nije teško biti fin. :)

Exit mobile version