Zlatan Stipišić GIBONNI

Zlatan Stipišić GIBONNI / Tekstovi pesama, Biografija, Citati, Zanimljivosti, Diskografija

Zlatan Stipišić GIBONNI je pevač, kompozitor i tekstopisac. Kod nas vrhunska zvezda, od strane LA Times-a je izdvojen kao umetnik koga svet treba da čuje.

BIOGRAFIJA

TEKSTOVI PESAMA

Prvi koncert u Srbiji (2010.)

Zlatan Stipišić GIBONNI Diskografija:

Studijski albumi

1991. – Sa mnom ili bez mene
1993. – Noina arka
1994. – Kruna od perja
1996. – Ruža vjetrova
1999. – Judi, zviri i beštimje
2001. – Mirakul
2006. – Unca fibre (vodič za brodolomce i anđele čuvare)
2010. – Toleranca
2012. – 20th Century Man
2016. – Familija
2021. – U Po’ Ure (CD, Mini-Album)

Singlovi

1993. – Nek se dijete zove kao ja / Noina arka
2005. – Sebi dovoljna
2006. – Vrime da se pomirim sa svitom
2013. – 20th Century Man

Zlatan Stipišić Gibonni (Split, 13. avgust 1968) hrvatski je muzičar.

Džibonijeva muzika (svojevrsna mješavina popa, etno i world muzike) je posebna po jedinstvenoj, melanholičnoj mediteranskoj atmosferi i intimnoj lirici. Njegove pjesme izvodili su brojni poznati umjetnici, a na mnogim muzičkim festivalima osvajale su glavne nagrade.

Karijeru je počeo kao pjevač splitskog hard-rok benda „Osmi putnik“ nakon čijeg raspada i kratke karijere u „Divljim jagodama“ sarađuje s Dinom Dvornikom i Oliverom Dragojevićem. U tom razdoblju piše i komponuje neke od svojih najvećih hitova.

Exit mobile version