Kategorije
Knjige Priče / Pripovetke Proza

Dušan Duško Radović – Ispala sam glupa (Ženski razgovori)

Dušan Duško Radović – Ispala sam glupa / ŽENSKI RAZGOVORI  / Tekst

Ispala sam glupa (Ženski razgovori)

Ja sam, u početku, radila takve stvari. Kontrolisala sam svog muža. Međutim, ili ja to ne umem da radim ili nemam sreće tako da nikad nisam znala da li sam ga uhvatila ili nisam.

Jer kad god ja mislim da sam ga u nečemu uhvatila on mi posle sve objasni… i ja ispadnem glupa, i još posle moram da mu se izvinjavam. I zato još više izbegavam da ga kontrolišem.

Jednom sam ga zatekla kako se sa nekom komšinicom ljubi u liftu. On mi posle objasni da je
to bila opklada.

Drugi put sam mu u džepu našla fotografiju neke žene, sa plaže, u kupaćem kostimu. Ja ga pitam šta je to a on mi kaže da je to jedno žensko đubre i da je baš poneo tu fotografiju da mi je pokaže… Da vidim ženu koja je napustila nekog njegovog najboljeg druga.

I uvek tako. Ja ga uhvatim ili mislim da sam ga uhvatila, a on mi objasni da sam u zabludi.

A pošto žena nikada ne može da zna da li je nešto istina – ili nije – ja sam rešila da izbegavam takve stvari. Lakše mi je tako.

Dušan Radović

Iz knjige: Dušan Radović – Ženski razgovori, Izdavač: Dosije, Beograd, 1991.

Dušan Duško Radović – PESME, PRIČE, AFORIZMI, CITATI, ZANIMLJIVOSTI…

Foto kolaži: Bistrooki – www.balasevic.in.rs
Preuzimanje delova tekstova, tekstova u celini, fotografija i ostalog sadržaja na sajtu je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu ili fotografiji na www.balasevic.in.rs. Ispoštujte naš trud, nije teško biti fin. :)

Exit mobile version