Đorđe Balašević i Bora Đorđević

Đorđe Balašević i Bora Đorđević su počeli saradnju u grupi RANI MRAZ 1978. godine. Tad su se, na savet novinara Pece Popovića, bivši članovi Suncokreta Bora Đorđević i Biljana Krstić pridružili Balaševiću i Verici Todorović, postajući članovi najpoznatije, ali kratkotrajne postave Ranog mraza. 

Sa grupom RANI MRAZ Bora Đorđević je snimio dve singl-ploče na kojima je samo pevao prateće vokale. Prvi singl zvao se “Računajte na nas”/”Strašni žulj”, a objavio ga je PGP RTB 27. maja 1978. godine. Drugi singl zvao se “Oprosti mi Katrin”/”Život je more”, a objavio ga je takođe PGP RTB 27. jula 1978. godine.

Posle tri meseca, Bora Đorđević je napustio RANI MRAZ.

 

Časopis „Nada“, 1978. godine :

Beograd

U SVOM ŽANRU

Kada su nedavno učestvovali u Klubu „Nade“, Đorđe Balašević i Bora Đorđević iz „Ranog mraza“ uneli su svojom muzikom mnogo lepote i originalnosti.

Pored Đoletovog repertoara: „Snaša na salašu“, „Računajte na nas“, „Oprosti mi Katrin“, „Život je more“, gošče su čule i jednu od Borinih pesama sa socijalnom tematikom. Za tu pesmu je sam napisao tekst, muziku i aranžman. To je „Lutka s naslovne strane“.

 

Bora Đorđević je čak i najavio „Lutku..“ kao sledeći singl „Ranog mraza“, ali je očigledno ta pesma bila uzrok razdora i prekida saradnje dvojice muzičara, jer je neposredno nakon ovog nastupa Bora napustio grupu i osnovao „Riblju čorbu“.

Sve ostalo je istorija… I to kakva! :)