Đorđe Balašević i Gibonni

ĐORĐE BALAŠEVIĆ I GIBONNI / Citati, Zanimljivosti

Đole i Gibonni

– Postoji li neka pesma (zabavna, rok ili pop) koju nisi napisao, a voleo bi da jesi?
– Pa, jedan od lepših tekstova za koji mi je žao što ga nisam ja napisao je recimo „Ne očekuj da te iko razume“. To je tekst Duška Trifunovića. I recimo, „Šta bi dao da si na mom mjestu“… U principu se mnogo češće dešava da drugi autori, kolege moje, kažu „Žao mi je što ja nisam napisao onu pesmu koju je napisao Balašević“!

Ali, isto tako moram priznati da zavidim Gibonniju na nekim stihovima. Genijalno je ono njegovo iz pesme Libar: „Još te mogu pjesmom kupiti, lukavo i slatkorječivo, još uvijek mogu ti podvaliti ljubav…“ Svaka čast, Gibonni! Pomislio sam: Đole, kako se ti toga nikad nisi setio…

Gibonnija izuzetno cenim kao dominantnog autora u toj njegovoj generaciji, on je prosto trebao svima nama koji se bavimo ovim poslom. Mislio sam da je došlo vreme da neka nova generacija kaže meni i nekim mojim vršnjacima: „Mičite se sa scene, vi ste već u klimaksu, dolazimo mi.“ Na žalost, takvih mladih lavova nema. Ali, Gibonni je taj. Definitivno! – Đorđe Balašević

(intervjui iz časopisa Carinik – autor Ninus Nestorović i Slobodne Dalmacije)

GIBONNI: – Kada je reč o pevačima, mada znam da bi bilo gotovo nemoguće, ali u nekoj specijalnoj situaciji mislim da bismo Đorđe Balašević i ja mogli da složimo pesme. Mi se ne poznajemo privatno, samo preko pesama, ali ja jako poštujem te ljude koji su izdvojeni i nezavisni od trendova. Kao Lonard Cohen, Bob Dylan, David Bowie… Đorđe Balašević je pravi majstor, a pesma Bezdan je neverovatna, kao i ceo taj album.

Pročitajte više:

ĐORĐE BALAŠEVIĆ – Pesme, Citati, Zanimljivosti, Knjige…

GIBONNI – Tekstovi pesama, Biografija, Citati, Zanimljivosti, Diskografija

MUZIKA ~ Muzičko zvezdano nebo ~ Tekstovi pesama, biografije, citati, zanimljivosti, koncerti, video…

POEZIJA – Najlepše pesme, poeme, soneti, citati i biografije domaćih i stranih autora

Kutak za decu – PESME, BAJKE, KNJIGE, CRTANI FILMOVI…

PROZA – Pojam, autori, knjige, citati… / Plejada veličanstvenih

Knjige u pdf formatu ~ Biblioteka elektronskih knjiga

Foto kolaži: Bistrooki – www.balasevic.in.rs
Preuzimanje delova tekstova, tekstova u celini, fotografija i ostalog sadržaja na sajtu je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu ili fotografiji na www.balasevic.in.rs. Ispoštujte naš trud, nije teško biti fin. :)