Miroslav Mika Antić o svom druženju sa decom


Mika Antić o druženju sa decom:
– Pre dve godine dovukao sam iz Nju Orleansa jedan bazen i sva se deca iz komšiluka ovde igraju i kupaju, pošto smo mi šest kilometara od Novog Sada, od Dunava i svega onog što čini novosadsko leto. Mališani se skupljaju kod mene, pa se mi družimo, zajedno čitamo knjige koje mi pošalju prijatelji. Jednom, kad sam tako dobio novu knjigu Ljube Ršumovića, dođe milicija i pita: “Šta je bilo? Šta rade ovde sva ova deca?” Rekoh ja: “Ništa se nije dogodilo, čitamo poeziju.” I ostali i milicioneri da i oni poslušaju neku Ljubinu pesmu.
Ponekad mi kaže žena: “Idi pa vikni na tu decu da se vidi ko je muško u kući, ko je glavni!” Onda ja odem pa viknem, oni pitaju: “Šta je?” Ja kažem: “Vičem.” “Zašto vičeš?” pitaju oni. “Rekla mi žena”, odgovaram.

– Ja primam u proseku, da ne lažem, negde oko sedam do osam pisama nedeljno od dece iz cele Jugoslavije, iz svih krajeva Jugoslavije i ja se vrlo trudim da tačno i precizno odgovorim na ta pisma.

Foto kolaž: Bistrooki – www.balasevic.in.rs
Preuzimanje delova tekstova, tekstova u celini, fotografija i ostalog sadržaja na sajtu je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu ili fotografiji na www.balasevic.in.rs. Ispoštujte naš trud, nije teško biti fin. :)