Dušan Duško Radović – Srećan put u 21. vek (1973)

Dušan Duško Radović – Srećan put u 21. vek (1973) / Video, Tekst

Srećan put u 21. vek

Lepa naša deco, vas sa crvenim pionirskim maramama oko vrata, mi spremamo za daleki put. I mi smo putovali, dostizali svoje ciljeve i datume, a sad je došao red na vas. Vas koji danas imate 8, 10 ili 12 godina poslaćemo u 21. vek.

Nekada se putovalo dugo i sporo, nije bilo puteva, trebalo ih je krčiti. Pre 30 godina izgledala nam je daleka i nedostižna svaka sledeća godina… A danas imamo i dobre puteve i mlade i zdrave putnike. Sve je u redu, može da počne odbrojavanje… Srećan vam put u 21. vek!

Mi ćemo vas još malo učiti i mučiti, vaspitavati i gnjaviti… Još malo. A onda se uspravite i na krilima svoje mladosti i radoznalosti poletite daleko, daleko… Pionirski je putovati i istraživati, boriti se za nešto novo i bolje.

Vi ste mladi i pametni, imate lepa imena i prezimena, iz dobre ste kuće i zemlje, od dobrih roditelja i učitelja naučili šte šta je dobro i kako se za dobro treba boriti. Kad je teško da stegnete zube i ne odustajete. Ako padnete da što pre opet ustanete.
Mnoge stvari iz ovoga veka neće vam biti potrebne, stvorićete bolje i lepše, ali u svom putničkom prtljagu nađite malo mesta za crvene pionirske marame. Neka stalno budu sa vama, neka vas podsećaju na ove lepe i slavne dane kada ste krenuli na put.

Dragi pioniri i pionirke, najmlađi sinovi i kćeri Jugoslavije, neka vam je srećan put u 21. vek!

1973.

Dušan Duško Radović

Poruku „Srećan put u 21. vek“ je napisao Dušan Duško Radović, a čita je kurir Save Kovačevića Miša Mirković.

Dušan Duško Radović – PESME, PRIČE, AFORIZMI, CITATI, ZANIMLJIVOSTI…

Foto kolaži: Bistrooki – www.balasevic.in.rs
Preuzimanje delova tekstova, tekstova u celini, fotografija i ostalog sadržaja na sajtu je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu ili fotografiji na www.balasevic.in.rs. Ispoštujte naš trud, nije teško biti fin. :)