Dušan Duško Radović – Treba mu uzeti pare (Ženski razgovori)

Treba mu uzeti pare (Ženski razgovori)

Šta tu ima… To mora da se rešava praktično… Žena treba mužu da navali na pare! Da mu uzme što više para. Ili sve pare, to je najbolje!

Kako zna – da ga miti, moli, da kuka – al’ pare mora da mu oduzme! Pare ne smeju da stoje kod njega! Pare su opasna stvar! To prodaje muževe!

A kad mu oduzmeš pare, on je sakat za sve! Nema kafana, nema ženske, nema kocke – NEMA! – jer nema pare! Nego ima: kuća, žena i deca!

Tako ga navikneš i izdresiraš! Kad oseti žeđ – opet mora da misli na kuću! Tamo su pare, tamo je sve! Tako to mora! Čuvaš pare – čuvaš muža! Ne čuvaš pare – izgubiš muža!

Pare, pare – to kvari muževe… jer danas se sve prodaje! Sve! A muž, ako se tako navikne, on misli da mu sve treba… i kupuje sve… i ženske, šta ima, jer i to se prodaje!

Zato – ne daj mu pare! Ni-ka-ko! Otimaj, grabi, čupaj, reži – samo mu pare ne daj!

Ne daj mu pare, jer će kuću da ti zapali!

Čuvaj pare, čuvaj kuću, čuvaj muža!

Dušan Duško Radović

Iz knjige: Dušan Radović – Ženski razgovori, Izdavač: Dosije, Beograd, 1991.

Foto kolaž: Bistrooki – www.balasevic.in.rs
Preuzimanje delova tekstova, tekstova u celini, fotografija i ostalog sadržaja na sajtu je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu ili fotografiji na www.balasevic.in.rs. Ispoštujte naš trud, nije teško biti fin. :)